blogger hit counter
NHAC - North Hellas Auto Clubs: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ & ΛΟΓΟΤΥΠΟΥ NHAC
Powered By Blogger

Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ & ΛΟΓΟΤΥΠΟΥ NHAC

Το 2006,το ενιαίο σώμα μας,αποκτά την γνωστή πια,ταυτότητα του...
Ορμόμενοι από το γεγονός ύπαρξης μελλοντικής ιστοσελίδας στο internet,ψηφίζουμε σαν ονομασία να έχουμε ολοκληρωτικό ξενικό τίτλο φυσικά γραφόμενο με λατινικούς χαρακτήρες..."north clubs" λοιπόν,δηλαδή "βόρεια clubs".
Βασιζόμενοι σ'αυτόν και λίγο πριν την εκδήλωση στην παραλία της Θεσσαλονίκης,αποφασίζουμε σαν ένωση,να δημιουργήσουμε ένα λογότυπο (σήμα),που θα μας χαρακτηρίζει πια στην μετ'έπειτα προσπάθεια μας...
Επ'ευκαιρίας αυτού,συμφωνούμε στη τελική ονομασία της ένωσης μας,που προσδιορίζει καλύτερα το χαρακτήρα μας...δηλαδή,"North Hellas Auto Clubs"
Ας αφήσουμε τώρα το δημιουργό αυτού,Κωνσταντίνο Παπαγιαννόπουλο,να μας πει τις σκέψεις,που τον οδηγήσαν στην πραγματοποίηση αυτού του σήματος...

"Θεώρησα σκόπιμο να σας παρουσιάσω τις σκέψεις που με οδήγησαν στην γραφιστική σύλληψη του λογότυπου μας...έχοντας σεβασμό για την κοινή προσπάθεια που κάνουμε όλοι για ένα όμορφο τελικό αποτέλεσμα...
Μερικές εξηγήσεις γραφιστικής σημασίας για το σήμα των North Hellas Auto Clubs λοιπόν...
Αναφερόμενος στο σχεδιαστικό σύνολο του σήματος...τίποτα δεν ήταν τυχαίο...όλα είχαν την εξήγηση τους και το γιατί επιλέχθηκαν.
Ο βασικός σκοπός μου αρχικά ήταν ότι ήθελα το λόγοτυπο να θυμίζει την ελληνική μας σημαία...αλλά τελικά να μην είναι αυτή ακριβώς...(δεν υποστηρίζω την οποιαδήποτε αλλοίωση του εθνικού μας συμβόλου!
Παρ’όλα ταύτα,η έμπνευση του σήματος βασίστηκε σίγουρα στην ελληνική μας σημαία!
Συνεχίζοντας θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας το πραγματικό συμβολισμό που είχε η κάθε λεπτομέρεια του σήματος αυτού...
Κατ’αρχήν θέλησα να σχεδιάσω την εθνική μας σημαία σε σχήμα πλάγιου παραλληλόγραμμου, για ν' αυξήσω την δυναμική του μηνύματος που ήθελα να περάσει το σήμα αυτό.
Ένα επιπλέον σχεδιαστικό τρικ,ήταν η επιλογή των πρόσθετων λεπτών παράλληλων γραμμών σε χρώμα λευκό που επεκτείνονταν από τις υπάρχουσες λευκές γραμμές τις ελληνικής μας σημαίας...το σήμα έπρεπε να απευθύνεται στο χώρο του αυτοκινήτου...δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος κατά την γνώμη μου λοιπόν,από το να το κάνω να φέρει το συμβολισμό της ταχύτητας..και όχι απαραίτητα της μεγάλης ταχύτητας...αλλά γι’αυτό θα σας μιλήσω στην συνέχεια...
Εδώ η τέχνη του κόμικς έπαιξε το ρόλο της και με βοήθησε...με τον κλασσικό τρόπο που χρησιμοποιούμε για να δείξουμε ότι μια ακίνητη εικόνα κινείται...δηλαδή οι μικρές παράλληλες γραμμές που ξεκινάν από το σώμα ή το αντικείμενο σχεδιάζοντας μια γελοιογραφία...αυτό το τροπο υιοθέτησα και σ'αυτή την περίπτωση του λογότυπου...
Συνεχίζοντας,στο κέντρο του σήματος τοποθέτησα τέσσερα βέλη που συμβολίζουν τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα...χρησιμοποίησα μόνο τα δύο σύμβολα του βορρά και του νότου ("Ν" και "S" δανειζόμενος το πρώτο και το τελευταίο γράμμα των λέξεων "North" και "clubs")
Ο ρόλος τους ηταν σχεδιαστικά να θυμίζει πυξίδα,με με τη βελόνα αυτής να δείχνει το βορρά "Ν"...την βόρεια Ελλάδα...τη Θεσσαλονίκη...τη πόλη που ξεκίνησε η ιδέα αυτή για την ένωση των αυτοκινητιστικών clubs στη χώρα μας ("NORTH CLUBS" στην αγγλική γλώσσα)
Στο κέντρο της πυξιδας,υπάρχει ένα τιμόνι με σπορ καταβολές,σα χομπίστες,εραστές της αυτοκίνησης,μας αρέσει και η αγωνιστική αίσθηση που αυτό μας προσδίδει...επίσης στο σήμα,λογότυπο των north clubs,βρίσκουμε ένα γραφιστικό σύμβολισμο του ταχύμετρου και στροφόμετρου...οι ενδείξεις από τις βελόνες αυτών μας μεταφέρουν ξεκάθαρα ένα συμβολισμό...ένα μήνυμα καλύτερα...σεβαστείτε τα όρια ταχύτητας,σεβαστείτε το συνάνθρωπο οδηγό,σεβαστείτε τον ίδιο σας τον εαυτό και τους ανθρώπους που σας αγαπούν...αυτό ήθελα να είναι το αρχικό μήνυμα που έπρεπε να δώσει αυτό το σήμα στον έξω κοσμο,στους πολιτες της χώρας μας,το ενιαίο σώμα λεσχών αυτοκινήτου βορείου Ελλάδος...πιο συγκεκριμένα,το ταχύμετρο δείχνει ταχύτητα γύρω στα 120 χλμ/ωρα και το στροφόμετρο λίγο κάτω από τις 4.000 στροφές/λεπτό...προσπαθούμε να είμαστε νομοταγείς πολίτες στο τρόπο οδήγησης μας!"

το αρχικό λογότυπο των NHAC (περίοδος 2006-2007)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου