blogger hit counter
NHAC - North Hellas Auto Clubs: 3ο track event NHAC 22-23 Νοεμβρίου 2008 (αυτοκινητοδρόμιο Σερρών)
Powered By Blogger

Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

3ο track event NHAC 22-23 Νοεμβρίου 2008 (αυτοκινητοδρόμιο Σερρών)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Ένωση Αυτοκινητιστικών Λεσχών Βορείου Ελλάδος N.H.A.C. σας ενημερώνει ότι το Σάββατο 22 και Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2008 θα λάβει χώρα το 3ο Track Event NHAC που διοργανώνεται κάθε χρόνο στην πίστα Σερρών, στο ένα και μοναδικό πραγματικό αυτοκινητοδρόμιο της Ελλάδος.
Πρόκειται για διήμερο track day περιόδων. Οι περισσότερες αυτοκινητιστικές Λέσχες θα έρθουν με τα μέλη τους που θα τις εκπροσωπήσουν συμμετέχοντας σε αυτήν την μεγάλη γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Οδηγοί και αυτοκίνητα θα γίνουν μία ομοιογενής ομάδα για να προωθήσουν το πνεύμα του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε επίπεδο ερασιτεχνικό (χόμπι) και όχι πρωταθλητικό. Οδηγοί που τους αρέσει η ταχύτητα και ψάχνουν δρόμο για να τρέξουν και να στρίψουν με ασφάλεια, οδηγοί που απλώς θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνατότητες τους μαζί με του αυτοκινήτου τους, οδηγοί που θέλουν να μάθουν να οδηγούν γρήγορα και με ασφάλεια, οδηγοί που θέλουν απλώς να απολαύσουν την εμπειρία της ασφαλούς οδήγησης σε πίστα, όλοι αυτοί μπορούν να δοκιμάσουν από κοινού την εμπειρία μέσα από το ασφαλές περιβάλλον της πίστας Σερρών.
Οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο και έφτασαν τις διακόσιες.
Η εκδήλωση αυτή είναι 100% κοινωνικά ωφέλιμη και αναμένουμε την ευγενική υποστήριξη του τύπου.

Είσοδος για Θεατές Δωρεάν
Συνοδήγηση Δωρεάν

-----------------------------------------------

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ


Η Ένωση Αυτοκινητιστικών Λεσχών Βορείου Ελλάδος N.H.A.C. σας ενημερώνει ότι το Σάββατο 22 και Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2008 θα λάβει χώρα το 3ο Track Event NHAC που διοργανώνεται κάθε χρόνο στην πίστα Σερρών, στο ένα και μοναδικό πραγματικό αυτοκινητοδρόμιο της Ελλάδος.
Οι περισσότερες αυτοκινητιστικές Λέσχες θα έρθουν με τα μέλη τους που θα τις εκπροσωπήσουν συμμετέχοντας σε αυτήν την μεγάλη γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Οδηγοί και αυτοκίνητα θα γίνουν μία ομοιογενής ομάδα και θα προωθήσουν το πνεύμα του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε επίπεδο ερασιτεχνικό (χόμπι) και όχι πρωταθλητικό. Οδηγοί που τους αρέσει η ταχύτητα και ψάχνουν δρόμο για να τρέξουν και να στρίψουν με ασφάλεια, οδηγοί που απλώς θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνατότητες τους μαζί με του αυτοκινήτου τους, οδηγοί που θέλουν να μάθουν να οδηγούν γρήγορα και με ασφάλεια, οδηγοί που θέλουν απλώς να απολαύσουν την εμπειρία της ασφαλούς οδήγησης σε πίστα, όλοι αυτοί μπορούν να δοκιμάσουν από κοινού την εμπειρία μέσα από το ασφαλές περιβάλλον της πίστας Σερρών.
Επειδή η εκδήλωση θα διαρκέσει μόνο δύο ημέρες οι συμμετοχές δεν θα μπορέσουν να είναι πάνω από 150 (οδηγοί με τα αυτοκίνητά τους). Δηλαδή, από τις λέσχες μας θα καταφέρουν να συμμετάσχουν μόνο 150 μέλη.

Μέσα από αυτήν την εκδήλωση θέλουμε να περάσουμε ένα θετικό και ελπιδοφόρο μήνυμα προς όλους:
Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα στην Ελλάδα (τρίτο μετά το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ). Ερασιτέχνες μηχανοκίνητοι αθλητές σαν κι εμάς υπάρχουν παντού διάσπαρτοι σε όλη την Ελλάδα, αυξάνονται καθημερινά, ενώ καλύπτουν ολόκληρο το φάσμα των ηλικιών. Για κάθε γρήγορο αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα που πωλείται τουλάχιστον ένας ερασιτέχνης αθλητής κρύβεται από πίσω. Δυστυχώς δεν υπάρχουν χώροι για να μπορούμε όλοι εμείς να εκφράζουμε το αθλητικό μας πνεύμα. Η αθλητική ενασχόλησή μας ή και πιο απλά για πολλούς η οδηγική εκτόνωσή μας σε εύκολα προσβάσιμο και οικονομικά προσιτό ασφαλές περιβάλλον είναι συχνή ανάγκη μας και δυστυχώς μία- δύο φορές το χρόνο σε πίστα είναι σα να λέμε -παραλληλίζοντας- σε έναν ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή ότι μπορεί να παίζει μπάλα σε κατάλληλο χώρο και με ελάχιστο κόστος μία-δύο φορές το χρόνο και τον υπόλοιπο χρόνο μπορεί να παίζει σε αφύλακτες αλάνες ή -αν δεν βρίσκει τέτοιες- στους δρόμους των πόλεων.
Στην Ελλάδα κυκλοφορούν γύρω μας οδηγικά ταλέντα με τεράστια θέληση για να αναπτυχθούν σε οδηγούς αγώνων υψηλού επιπέδου. Ελάχιστοι από αυτούς τρέχουν ήδη σε ελληνικούς αγώνες. Η συντριπτική πλειοψηφία όμως είτε δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να εμπλακεί είτε απλά δεν ενδιαφέρεται για πολυέξοδη πρωταθληματική συμμετοχή αλλά αρκεί η ενεργή περιοδική επαφή με το σπορ σε ελεύθερο χρόνο. Χώρια που ο τρόπος που διοργανώνονται οι αγώνες στην Ελλάδα δεν προωθούν την οδηγική εκτόνωση ούτε των μισών συμμετεχόντων.
Η βάση ανάπτυξης του μηχανοκίνητου αθλητισμού παντού στον σύγχρονο κόσμο είναι τα ειδικά διαμορφωμένα ασφαλή αυτοκινητοδρόμια. Μέσα από αυτά αθλούνται και εκτονώνονται όσοι έχουν την ανάλογη όρεξη και το πάθος. Μέσα από αυτά βρίσκουν διαφημιστική διέξοδο οι έμποροι ειδών αυτοκινήτου-μοτοσυκλέτας κι έτσι μέσα από αυτά μπορούν να δημιουργηθούν και να αναπτυχθούν οι αυριανοί πρωταθλητές ικανοί να σταθούν και σε διεθνές επίπεδο. Σε κατάλληλα αυτοκινητοδρόμια μπορούν να προπονούνται δοκιμάζοντας εαυτόν και οχήματα οι ενεργοί οδηγοί αγώνων. Η λέξη προπόνηση στον μέσο Έλληνα αγωνιζόμενο είναι άγνωστη, γεγονός που επιβεβαιώνει περίτρανα ότι για τους περισσότερους στην Ελλάδα ο μηχανοκίνητος αθλητισμός δεν είναι αθλητισμός. Ίσως γι αυτό και οτιδήποτε σχετικό με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό υπάγεται αποκλειστικά στο Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών.
Δυστυχώς ένα αυτοκινητοδρόμιο στην Ελλάδα είναι καλύτερο μεν από το τίποτα αλλά δεν απέχει και πολύ από αυτό, όταν είναι δυσπρόσιτο για τους περισσότερους από εμάς.
Θέλουμε να σταματήσουμε να τρέχουμε και να εκτονωνόμαστε στους δημόσιους δρόμους. Θέλουμε κατάλληλα διαμορφωμένα αυτοκινητοδρόμια για όλους εμάς, προσιτά και προσβάσιμα. Το αυτοκινητοδρόμιο Σερρών είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση. Ελπίζουμε τουλάχιστον στην μίμηση.

---------------------------------------------

το αναμνηστικό που δώθηκε στους συμμετέχοντες.



---------------------------------------------

Γυρολόγια δεν δημοσιεύνται λόγω του γνωστού προβλήματος που υπήρξε με τα όργανα της χρονομέτρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου